16 juni 2022
19:00

Smålandsstenars GOIF

Klart fall framåt

Topplaget Smålandsstenar kom idag på besök på hovet och matchen slutade 3-4 efter 1-2 i halvlek. SMGoif chockar oss med att ta ledningen redan efter 2 min och visst skulle även deras 2-0 godkänts men delar av publikenskrek på offside och domaren valde att blåsa det istället för mål men efter det så kom vi in mer och mer i matchen och när William kvitterar efter 12 min så är första halvlek jämn spelmässigt men SMGoif giftigare i sin omställningar och i slutet av första så gör ”man of the match”SMGoif farliga forward Otto Wallentin sitt andra.
Andra halvlek är matchen fortsatt jämn och på en omställning så blir Diyar neddragen och domaren blåser straff som Theo säkert sätter och 7 min senare får Freding bollen utanför straffområdet och slänger iväg ett välplacerat skott och helt plötsligt har vi vänt matchen. SMGoif trycker på men det känns ändå som att vi står rätt men när det är ca 14 min kvar så spelar vi med för små marginaler och det utnyttjar SMGoif väldigt effektiv. Det syns att våra grabbar är unga för nu infinner sig stressen och det utnyttjar SMGoif duktiga forward och gör sitt tredje till 3-4.
Lite passivt och spel med för små marginaler från vår sida och det är tredje matchen i år som vi tappar ledningar sista kvarten. Själv kan jag tycka att vi kan spela lite mer grisspel när vi har ledningen i slutet av matchen och se till att bollen är långt ifrån eget straffområde sista kvarten och att motståndarna gör mål för de skickliga inte för att vi bjuder på det.
Bäst idag: Rasmus , tycker även VP gjorde ett piggt inhopp i andra och Arvid sliter oförtrutet på mittfältet.
Målskyttar: William, Theo och Freding
Nu väntar en tuff bortamatch mot Lagan nästa onsdag, kan vi ta med oss spelet i andra och se till att vi har lite större marginaler i vårt defensiva spel så kan vi nog överraska Lagan på bortaplan.